Itsenäisyyspäivä

itsenäisyyspäivä

Alkuun seikkailijan messusta nimikkobiisi: Elämä on tylsää ilman seikkailumieltä…

Hei. Ketkä teistä ovat seikkailijoita? Kuka haluaa, että elämässä on seikkailumieltä? Meistä oikeastaan jokainen on seikkailija. Sillä Jumalan antama elämä itsessään on yksi suuri seikkailu. Seikkailuja ei tapahdu vain elokuvissa ja tietokonepeleissä. Jokainen päivä on pieni seikkailu. Elämän seikkailussa etsimme kalliita aarteita.

Tänään haluamme muistuttaa seikkailijoita siitä, että tärkeää seikkailussa ei ole vain se miten itse pärjää. Me emme seikkaile elämässä yksin. Emmekä hanki aarteita vain omaan reppuun. Meidän on pidettävä huolta myös toisistamme. Me kuulumme suureen joukkoon. Meitä yhdistää se, että me olemme suomalaisia.

Minulla on mukana tällainen vanha reppu. En tiedä tämän repun historiaa, mutta jokainen näkee varmaan, että tämä on hyvin vanha.

Näin itsenäisyyspäivänä minulle tulee mieleen, että tämä on voinut olla sotilaan reppu. Se on ollut jollakin sotilaalla joskus sodassa selässään. Reppu on kulkenut monet taistelut hänen mukanaan ja kokenut monta vaarallista paikkaa. Siellä on ollut sotilaan vähät eväät. Siellä on ollut lämpimiä vaatteita talven kylmyyttä vastaan.

Suomen sotilaat joutuivat kerran puolustamaan isänmaata sodassa. Se oli pelottavaa aikaa. Monen lapsen isä tuli sodasta vakavasti haavoittuneena kotiin takaisin. Monet lapset menettivät isänsä kokonaan. He jäivät yksin äitinsä kanssa.

Silloin itkettiin paljon ja myös rukoiltiin paljon. Miehet rintamalla perheensä ja oman henkensä puolesta. Kotona rukoiltiin miesten puolesta, että he selviäisivät vaikeiden koettelemusten keskellä.

Miehet joutuivat kohtaamaan sodan keskellä kuoleman vaaran. Kauheita asioita, joista he eivät voineet kenellekään kertoa.

Nyt reppu on aivan tyhjä. Ja tyhjänä se on surullisen näköinen. Reppu on tyhjä siksi, että sieltä on annettu kaikki annettavat pois. mitään ei ole siellä enää, mitä voisi jakaa.

Sotilaat antoivat kaikkensa. Jotkut heistä antoivat henkensäkin taistelussa isänmaan vapauden puolesta.

He kuolivat, jotta me voisimme käydä koulua rauhassa. Jotta saisimme leikkiä turvassa pihoillamme. He eivät keränneet siis omaan reppuunsa aarteita.

Itsenäisyyspäivä ei siksi ole turha päivä. Hyvät olot, jossa elämme, on vaatinut paljon työtä ja paljon uhrauksia. Ja silti voimme sanoa, että se on annettu lahjaksi. Se on Jumalalta saatu lahja, jota meidän tulee varjella. Se on lahja, jota emme saa halveksia tai pitää vähäpätöisenä. Siksi se on lahja, jonka koskemattomuutta täytyy myös puolustaa.

Parhaiten te puolustatte isänmaatanne opiskelemalla hyvin. Turvautumalla Taivaalliseen Isään. Rukoilemalla Jeesusta.

Itsenäisyyspäivän aamun avaus

Huomenna vietetään Suomen itsenäisyyden päivää. Ja sen merkiksi poltetaan tällaista erikoista itsenäisyyspäivän kynttilää. Mitä erikoista tässä kynttilässä on?

Siinä on kaksi väriä: sininen ja valkoinen. Mitä nämä värit tuovat mieleen? Miksi kynttilässä on nämä värit?

Kynttilän värit tuovat mieleen Suomen lipun, jossa ovat samat värit. Jokaisella valtiolla on oma lippu. Meidän lippumme on siniristilippu.

Mitä tällaisella lipulla tehdään? Mihin tarkoitukseen lippua käytetään? Lippu nostetaan ylös salkoon silloin kun meillä on suuri juhla. Se liehuu korkealla, että kaikki näkisivät sen. Ja sen nähdessään jokainen tietää, että lipun alla asuu suomalaisia. Oma lippu kertoo meille, että me saamme asua vapaassa maassa. Kukaan vieras valtio ei alista meitä eikä uhkaa. Me saamme itse päättää asioistamme ja ohjata maatamme suomalaisten hyväksi.

Mutta mitä nuo värit kertovat meille? Väri sininen viittaa vesien sinisyyteen (meillä on Suomessa paljon järviä) ja valkoinen lumien valkoisuuteen ja kesäöiden valoisuuteen, (kun meillä kesällä on yölläkin valoisaa). Maa jossa elämme on sinivalkoinen.

Mutta värit viittaavat myös taivaan sinisyyteen ja pilvien valkoisuuteen. Nuo värit nostavat ajatuksemme ylöspäin. Siihen kätkeytyy ajatus, että maan kamara, jolla elämme ei ole ainoa isänmaa, mikä meillä on. Vaan me uskomme Jumalaan, taivaan Isään, jonka luona on oikea isänmaamme. Meillä on Jumalan luona taivaassa oikea isänmaamme. Täällä maan päällä me elämme ja asumme noin 80 vuotta, mutta kuoltuamme me saamme mennä Jumalan luokse asustelemaan.

Pelkät värit eivät ilmaise Siksi myös lipussa on ristikuvio. Se muistuttaa Jeesuksen rististä.

Mulla oli mukana iso suomen vaakunan kuva selitin sitä myös heille, kuinka Juudan jalopeura polkee valheen vallat jalkoihinsa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s