Kotikirkko (pyhäinpäivä)

Kotikirkko

Huomenna on pyhäinpäivä. Pyhäinpäivisin viedään kynttilöitä haudalle ja muistellaan niitä sukulaisia ja ystäviä, jotka ovat kuolleet ja päässeet Jumalan luo taivaaseen.

Meillä Harjavallassa on kuitenkin lauantaina hieman toisenlainen päivä. Juhlimme kirkkorakennuksen 30-vuotispäivää. Onko 30 vuotta teistä vanha – siis tosi vanha. Kirkon iäksi se ei ole paljon. Vieressä oleva puukirkko on paljon vanhempi eikä sekään ole vanha kirkoksi (1870 – 140 vuotias).

Suomen vanhin kirkko on rakennettu siinä 1270-luvulla – 740 vuotias. Jos olisin niin vanha, minun partani ulottuisi täältä varmaan lattiaan tai puoleenväliin tätä salia.

Mutta tänään minua ei kiinnosta parran pituus, vaan sellainen seikka, että kaikissa rakennuksissa on omanlaisensa tunnelma.

Jos menee kauppaan tai kirjastoon, tai kouluun tai kirkkoon tai museoon tai liikuntahalliin tai jäähalliin tai hotelliin – niin jokaisessa rakennuksessa on ihan erilainen tunnelma. Vanhat rakennukset tuntuu monesti kauniimmalta kuin uudet. Ne on mielenkiintoisempia ja niissä on mukavampi olla. Mikä teistä on maailman hienoin rakennus, jossa olette olleet?

Kun koulu on rakennettu, se on haluttu rakentaa sellaiseksi, että siellä olisi hyvä oppia. Se ei tarkoita vain sitä hienoa älytaulua luokassa, vaan rakennusta itseään – seiniä, käytäviä, portaikkoja, aulatiloja. Jos nyt tähän rakennettaisiin uusi koulu, se tehtäisiin luultavasti melko erilaiseksi.

Kirkot samaten ovat kokeneet aikojen saatossa muutoksia. Vanhat kirkot ovat erilaisia kuin uudemmat. Kun kirkko rakennetaan, se halutaan tehdä yleensä paikkakunnan kauneimmaksi paikaksi, joka pelkällä olemassaolollaan on hieno. Ei tarvitse hoplop kiipeilytelineitä siksi, että siellä olisi mukavaa.

Kaikki eivät tykkää uudesta kirkostamme. Se ei näytä sellaiselta kirkolta, mitä on totuttu.

Jos koulu on rakennus, joka on tehty sitä varten, että siellä opiskelu sujuu paremmin. Miksi kirkko on rakennettu?

– Kirkko on paikka, missä ihminen hiljentyy Jumalan edessä. Kirkko on paikka missä rukoillaan ja kuullaan Jumalan teoista, vietetään ehtoollista.

Minusta kirkkomme on erittäin onnistunut ja mukava paikka. Siellä on hyvä olla , työskennellä. Se on tila, joka rauhoittaa mielen.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Kotikirkko (pyhäinpäivä)

  1. keijo 20.5.2019 / 11:38

    Ei ole parempaa jossa voimme pelastua vain ainoa nimi on Jeesus ja verensä Voitto ja kiitos mielinousee kun elämä on siunattu saa kasvaa jumalan puutarhassa kantaen hyvää hedelmää aj rukoilla ja valvoa ja siunata vasta kääntyneitä,siunaten Keijo södertälje

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s