Jeesuksen ensimmäinen ihme

Mikä oli Jeesuksen ensimmäinen ihme

2. sunnuntai loppiaisesta (1 vuosikerta) Joh. 2.1-11

Rekvisiittana ilmapallo (ja nuppineula, jolla pallo pokasutetaan)

Muistatteko Jeesuksesta sen, että hän teki joitakin tunnustekoja ja ihmeitä.

Mitä ihmeitä Jeesuksen tiedetään tehneen: Vastauksia – paransi sairaita: sokean, kuuron, mykän, spitaalisen ja halvaantuneen. Ruokki nälkäisiä, käveli veden päällä, tyynnytti myrskyn. Herätti kuolleen (ajoi ulos riivaajia, pahoja henkiä)

Hyvä. Mutta kuka teistä tietää, mikä oli Jeesuksen ensimmäinen tunnusteko / ihme, jonka hän teki?

Jeesus oli hääjuhlassa ja muutti 600 litraa vettä viiniksi. Hääjuhlan juhlajuoma oli viini. Juhlat uhkasivat loppua surkeasti, kun viinikin loppui. Jeesuksen tekemän ihmeen perusteella juhlat jatkuivat.

Erikoinen ihme. Miksi sellainen ihme?

Ajatelkaapa syntymäpäiväjuhlia.

Tai mitä tahansa kivaa leikkiä tai harrastusta. Ennenmmin tai myöhemmin vanhemmat tulevat sanomaan, että nyt leikin aika päättyy. On tullut ilta ja on aika leikit lopettaa, vaikka kuinka tekisi vielä mieli jatkaa. Luistelu jää kesken, legoleikit jää kesken, pomppiminen jää kesken, tietokonepeli jää kesken – mikä vielä jää kesken (suklaaleivokset, jäätelö)

Ilmapallo kuvaa tässä kaikkea sitä iloa ja riemua, mikä meillä on – ilmapallon poksautus, on se kun vanhemmat tulevat sammuttamaan telkkarin tai komentamaan nukkumaan – kaikki hauska päättyy maan päällä. Mikään ei kestä loputtomiin. Sellainen maailma on, kaikki kestää täällä aikansa. Ja vanhemmilla on kyllä hyvä syynsä toimia niin kuin toimivat.

Kun Jeesus muutti veden viiniksi – hän ensiksi osoitti olevansa Jumalan Poika ja toiseksi  hän muistutti meitä siitä, että Jumalan järjestämä juhla taivaassa ei lopu nolosti kesken. Se jatkuu eikä kukaan tule keskeyttämään. Saa jatkaa niin kauan kuin iloa ja intoa riittää ja sitten siirtyä toiseen juttuun.

Kun me täällä iloitsemme, laulamme – se on pieni välähdys samalla siitä ilosta, mikä meitä Jumalan luona odottaa. Siitä Jeesuksen tunnusteko kertoo.

Hartaus pidetty 22.1.2010 lasten lauluryhmän ’Valon vekarat’ alkuhartautena.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s