ILOASEMA

ILOASEMA

Mikä sinulle on asia, joka tuottaa eniten iloa. Mikä saa sinut iloiseksi? – Vastauksia

Iloa synnyttää varmasti tuleva kesä – valo ja lämpimät päivät. Saa leikkiä pihalla ilman huolen häivää – ei tarvitse olla koko ajan sisällä. Voi käydä joen rannalla polskimassa. Syödä jäätelöä.

Iloa synnyttää se, että saa jotakin valmiiksi, kuten kerhossa tehdyn askartelun. Iloa on se, että tehdään yhdessä.

Luulen että suurin ilo syntyy siitä, että on olemassa joku joka välittää meistä ja pitää meistä huolta. – Eli rakastaa. Toivottavasti teillä on sellaisia ihmisiä ainakin yksi. Jokainen meistä tarvitsee sellaisen. Aikuisetkin.

Tiesitkö, että kirkko on olemassa ILOA varten. Paikka jossa iloitaan. Jossa iloa koetaan ja iloa jaetaan. Ainakin sen pitäisi olla sellainen paikka. ILO-ASEMA. Niin kuin on olemassa lentoasema ja rautatieasema tai bensa-asema niin on myös kirkko joka on iloasema.

Tämä johtuu siitä, että kirkossa meidän tärkein asiamme on ilosanoma, sanoma Jeesuksesta – evankeliumi. Tämä erikoinen sana evankeliumi tarkoittaa ilosanomaa.

Iloasema. Onko kirkon iloasema enemmän bensa-aseman vai juna-aseman kaltainen? Bensa-asemalla tankataan bensaa, mutta juna-asemalta ei saa junia vaan sieltä pääsee matkustamaan junalla ja konduktööri tarkastaa onko matkalippu oikea. Iloasemalla toisaalta tankataan iloa. – Tänne tullaan joskus surullisin mielen, mutta lähdetään iloisina pois. Mutta voisi iloasema olla vähän rautatieaseman kaltainen, ilosanoma kulkee ihmiseltä ihmiselle. Iloasema ei ole pääteasema jossa ilo pysähtyy, vaan risteysasema, josta ilo sinkoilee joka suuntaan.

Mikä olisi ilon väri. Varmaan kaikki kirkkaa värit voivat olla iloisia. Meillä kirkossa valkoinen on erityisesti juuri ilon väri. Näin pääsiäisaikana tätä ilon väriä kirkossamme on tavallista enemmän.

Ilosanoman mukaan meitä on kohdannut maailman suurin rakkaus. Jumala joka on kaiken luonut rakastaa meitä. Hän rakastaa meitä todella paljon.

Sanomasta kertoi ensimmäisenä Vanhan testamentin ennustukset – paljon ennen kuin siitä tuli todellisuutta. Sitten enkelit ilmoittivat paimenille suuren ilon, että Jeesus on syntynyt. Jeesus elämällään, opetuksellaan ja teoillaan osoitti tuon ilon todeksi. Ja varsinkin pääsiäisen jälkeen kun hän ilmestyi oppilailleen – se sai oppilaat iloiseksi.

Samana päivänä, viikon ensimmäisenä, opetuslapset olivat illalla koolla lukittujen ovien takana, sillä he pelkäsivät juutalaisia. Yhtäkkiä Jeesus seisoi heidän keskellään ja sanoi: ”Rauha teille!” Tämän sanottuaan hän näytti heille kätensä ja kylkensä. Ilo valtasi opetuslapset, kun he näkivät Herran. Jeesus sanoi uudelleen: ”Rauha teille! Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” Sanottuaan tämän hän puhalsi heitä kohti ja sanoi: ”Ottakaa Pyhä Henki. Jolle te annatte synnit anteeksi, hänelle ne ovat anteeksi annetut. (Johannes 20:19-23)

Pitkäperjantain murheen päivä, jolloin Jeesus surmattiin, muuttui pääsiäisenä ilonpäiväksi. Jeesus elää ja hän on murtanut edestämme surujemme suurimmat esteet – sen mikä peittää meiltä Jumalan.

Kun kerhot päättyvät ja kesä alkaa – muistakaa suurta iloa.

Iloitkaa kesästä, ystävistä ja auringosta niin paljon kuin voitte

Iloitkaa myös siitä, että teillä on ystävä taivaassa, Jeesus, joka rukoilee puolestanne.

(Tämä oli puhe päiväkerholaisten kevätkirkossa 2014)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s