Kaulapanta

Kaulapanta

Mukana koiran kaulapanta, jos mahdollista. (kysymys lapsilta: mikä tämä on? Mihin sitä tarvitaan?)

Ei liene kenellekään outoa nähdä koira kytkettynä talutusnaruun. Koiralla on sitä varten olemassa kaulapanta. Kaulapanta ei ole koriste, vaan siihen todellakin laitetaan naru tai köysi. Koiran isäntä pitää toisesta päästä kiinni, kun hän ulkoiluttaa koiraansa. Tällä tavalla isäntä pitää huolen koirastaan. Koira ei pääse karkuteille. Isännän on helpompi ohjasta sitä.

Olette nähneet myös papeilla tällaisen valkoisen jutun kaulassa. Kysymyksessä on oikeastaan sama asia. Tämä on kaulapanta. Se ei tarkoita, että me Papit olisimme vihaisia koiria, koiria jotka haukkuvat muita. Ei me emme hauku, emmekä juokse hakemaan keppiä, joka heitetään. Tämä panta tarkoittaa jotakin muuta. Kaulapanta kuvastaa yhtä tärkeää asiaa. Se on vertauskuva siitä, että pappi on Jumalan talutusnuorassa. Pappi on sitoutunut Jumalan ohjaukseen. Samalla tämä on merkkinä myös siitä, että jokaisen (ei vain pappien) ihmisen elämä pitäisi olla kytkettynä Jumalaan. Jumalan tulisi saada olla se isäntä, joka voi ohjata elämäämme.

Onko teillä kaulapantaa? Koirat sidotaan kaulasta. Mutta ihminen on sidottu sydämestä. Omastatunnosta. Silloin kun olemme esimerkiksi aikeissa varastaa, Jumalan Henki vetää narusta ja muistuttaa meitä, että ei saa mennä siihen suuntaan. Jos kuitenkin olemme tehneet jotakin pahaa, meille tulee huono omatunto, kurja olo. Jumalan Henki jälleen muistuttaa meitä, että pitäisi korjata asia oikealle mallilleen.

Koira voi purra talutusnuoransa poikki. Kun tapahtuu oikein pahoja asioita. Silloin voi ajatella, että ihminen on katkaissut kaulapantansa ja juossut omille teilleen. Hän ei halua olla Jumalan ohjauksessa.

Mutta Hyvä koira ei tarvitse talutusnuoraa. Se tottelee isäntänsä käskyjä. Niin pitäisi olla ihmisenkin laita, että hän noudattaa Jumalan käskyjä ja tahtoa. Se taas on ilmaistu Raamatussa ja voidaan tiivistää seuraavalla tavalla:

Rakasta Jumalaa yli kaiken lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.

Muistakaa siis nyt aina kun näette papin kaulapannan, että jokaisen pitäisi olla sidottuna Jumalaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s