Ideoita

 

 

Aamunavaus idea koko lukuvuotta ajatellen

Syysjakso
Tuodaan aina jokin esine mukana, jota käytetään havainnollistamaan hartautta.


-


-


-


- 

– Kevätjakso
Kun ovat tottuneet, että hartauden pitäjällä on aina jotakin mukanaan, niin aloitetaan hartaus joka kerta sanomalla: Tällä kertaa minulla ei ole mitään mukana. Ja hetken ’mietittyään’ sanoo: tai onhan minulla oikeastaanavaimet: pääsee sisälle, jos avain on sopiva. Useimmilla on avain kotiin, koti on lukittu, jotta ei toivotut vieraat eivät pääsisi sisälle. Taivasten valtakuntaan pääsee myös oikealla avaimella. Jos se on kotimme, meillä on sinne varmaan myös kotiavain. Rukous Jeesuksen nimessä on taivasten valtakunnan kotiavain.rannekello/taskukello: mittaa aikaa, on aikaa joka ei kulu se on iäinen aika. Taivaassa on järjetöntä järjestää 100 metrin kilpajuoksua, siellä ei tunneta kelloa eikä ajanottoa.kenkä: Mistä kenkä puristaa. Riisu kengät jalastasi sillä paikka jolla seisot on pyhä. Pyhällä paikalla kengät eivät purista.silmälasit: näkö ajan mukaan heikentynyt ja tilalle on hankittu uudet silmälasit, myös ulkonäkö on silloin muuttunut. Hengellinen näkökyky. Olemme sokeitakuulakärkikynä: kuka tietää miten kuulakärkikynän idea on keksitty: irrallinen laakerikuula kieri öljylammikossa ja jätti sitten jälkeensä hienon vanankihla-/vihkisormus: liitto ihmisten kesken / liitto ihmisen ja Jumalan välillä.

Nää jutut on siis sellaisia, jotka henkilöllä muutenkin olisi mukana. 


 – Vyö

– Takki

– Hattu

– Kännykkä

– Muistitikku

(Voi toki hauskuuttaa ja ottaa esille jonkin ruumiinjäsenen – nenä, hammas, selkäranka)

nenäkäs tyyppi, kulkee nokka pystyssä, jollakin on otsaa, jotakin jäi hampaankoloon, toisella ei taas ole lainkaan selkärankaa, silmäätekeviä on aina ihmisten keskuudessa, jollakin jutut ovat poskettomia, hänellä on kuitenkin irvileuka, hän vetää muita nenästä. Mutta ei hän onneksi rupa hiuksia halkomaan eikä itse vedä hernettä nenään. Puhuu välillä mitä sylki suuhun tuo.

2 kommenttia artikkeliin ”Ideoita

  1. Sini 9.3.2015 / 21:29

    Hei, nyt täytyy kyllä sanoa ISO kiitos!!! Löysin sivuilta monen monta hyvää, turvallisuutta tuovaa aihetta lasten omaan pieneen kirkkohetkeen 🙂 Kiitos!

    • puujalka 9.3.2015 / 21:52

      Hieno juttu, jos saat hartaudet toimimaan. Niiden toteuttaminen kuitenkin vaatii oman paneutumisen asiaan. Hyvää kevättä ja pääsiäisen odotusta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s