kannettava tietokone

Ihminen ja kannettava tietokone

tarvikkeet: kannettava tietokone ja tietokoneen johto.

Mikä tämä on? vast: Kannettava tietokone. Miten se eroaa pöytämallisesta tietokoneesta? Sen voi kuljettaa aina mukanaan minne meneekin. Ihmisillä on nykyään kaikki kannettavassa muodossa: kalenterit, kellot, puhelimet ja tietokoneet.

En tuonut konetta tänne siksi, että saisitte nähdä kuinka vanha se on. Joudun sen varmaan pian vaihtamaan. Konettani on aina vähän hakattava, että se toimisi kunnolla vaan siksi, että ihmistäkin voi verrattua tietokoneeseen, nimenomaan kannettavaan tietokoneeseen. Vertauskohtia löytyisi toki paljon muitakin, mutta mielessäni on tällä kertaa vain eräs tietty tekijä. Kannettava tietokone toimii verkkovirralla, mutta tarvittaessa käy myös tunnin pari akulla.

Muistatteko Raamatun alusta tarinaa Aadamista ja Eevasta paratiisin puutarhassa. Kuvitellaanpa tilanne nyt niin, että ihminen on tämä tietokone, joka on johdolla kytketty Jumalaan. Johto on juuri se, mikä yhdistää ihmisen Jumalaan. Siitä hän saa virran ja elinvoiman.

Käärme sanoo ihmiselle: Miksi te pidätte itsenne kytkettynä tuohon johtoon? Sehän on kuin kahle, joka sitoo teidät. Ette te sitä johtoa mihinkään tarvitse, vaan Jumala tietää, että kun te sen irrotatte, niin teistä tulee todella vapaita.

Niinpä ihminen irrotti johdon koneestaan. Ja mitä tapahtui? Mitä siitä seurasi? Ei yhtään mitään. Konetta voi käyttää niin kuin ennenkin. Kun he ilokseen huomaavat, että mitään ei tapahtunut, he pitävät uskoa typeränä ja elämää kahlitsevana asiana, peräti valheena. Se on hölynpölyä. Akussa on vielä virtaa ja eri toiminnot käyvät sujuvasti, mutta ellei konetta ennen pitkää saada virtalähteeseen kiinni, niin tiedät hyvin, että se lopulta sammuu kokonaan.

Siksi on tärkeää, että ihminen kävisi uusimassa voimalähteensä ja saisi akkuihinsa virtaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s